Избор на френски език

Познанията на хората в настоящите времена са главно по английски език, смятано и за първи чужд език. Въпреки, че не е задължителна форма в училищата, изучаването на втори чужд език, то препоръчително е всеки себеуважаващ се човек да има познания.

1.            Какво не знаем за френския език – освен познат като „езика на любовта“, заради магнетичността на един от най-красивите градове по света Париж, френският е красив език.  Той се говори на пет континента, както английския, а владеещите го са над 200 милиона хора по цялото Земно кълбо. Френският език е богата предпоставка за международна форма на общуване. Той е много изучаван, а в листата на най-популярни и предпочитани езици се нарежда на второ място. Отново след английския език. Известен и като франкофония, той се простира на пределите на 68 страни, а родината му Франция има най-голямата мрежа за културни представителства в света, с което свидетелстват 750 хиляди френскоговорещи.

2.            Защо да изберем френски език за втори чужд – този език ще открие нови светове, като започне с културата на родината си, а тя е неизчерпаемо богата. Посещение във Франция ще покаже науки, архитектура и изкуства по предизвикателен начин. Безкраен е списъка на поети, музиканти и други творчески личности, чийто роден език е френският.

3.            Какви са ползите от владеене на френски език – много ще са ползите от изучаване на френски език, но като най-голяма привилегия нека не пренебрегваме възможността за професионална кариера, която много млади днес търсят. Владеенето на два чужди езика, каквито са френски и английски може да открие неочаквани полета за изява, откриване и реализация в най-мечтаната работа. Тук не бива да се пропуска и цифрата 5, а именно Франция е на това място в света по развитие на изследователски, предприемачески и икономически таланти. Сред най-големите предимства в изучаването на френски език е възможността за следване в тази романтична и очарователно красива страна.